سفارش تبلیغ
صبا ویژن






تاریخ : دوشنبه 93/7/28 | 7:50 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()






تاریخ : دوشنبه 93/7/28 | 7:46 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()

       ژیان آرزوی جوانان قدیم






تاریخ : دوشنبه 93/7/28 | 7:41 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()

             ژیان آرزوی جوانان قدیم






تاریخ : دوشنبه 93/7/28 | 7:35 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()

 

به نام خداوند بخشنده ی مهربان

                     تربیت سلبی دربرابرتربیت ایجابی

به اعتقاد من ،ممکن است بین آن چه قصد می کنیم وان چه کسب می کنیم ،وارونگی پیش بیاید ،قصد می کنیم فرزندمان کم رو نباشد ،اما کارهایی می کنیم که کم روبار بیاید.وقتی هم برای درمان اقدام می کنیم،مشکل بیش تر می شود،برای اوتوضیح می دهیم که کم رو نباشد وحتی بچه های سه چهار ساله هم در قیاس با وی ،کم رو نیستند وراحت حرفشان را می زنند.نیت درمان است ،اما با تصویری که ما به او می دهیم وضعیت بد تر می شود. هرچه انجام می دهیم. نتیجه ی عکس می دهد.گاهی درمانگر هایی داریم که از در مانجو مجروح ترهستندوخودشان به کمک نیاز دارند.

مانباید به دنبال انگیزه باشیم؛انگیزه وجود دارد.باید دنبال پاسخ این سؤال بگردیم؛چه می کنیم که انگیزه های بچه ها از بین می روند؟فرویدمعتقداست،دراولین مرحله از رشددهانی است کودک می خواهدهرچه را که به دستش می رسد،وحتی اگر می توانددنیا را ببلعد،کودک حرص دانستن وکنجکاوی دارد. وقتی همین که  مدرسه می رود می خواهیم کنجکاوش کنیم ،هرچه انجام می دهیم نتیجه ی عکس به بار می آید.چه اتفاقی افتاده که روحیه ی اکتشافی کودک از بین رفته است ؟

               تربیت سلبی

99درصدتربیت سلبی است.این مهم نیست که چه کنیم تا کودک کنجکاو شود،مهم این است که چه کنیم تا کتجکاوی کودک ازین نرود.چه کنیم که بچه راست گو شود؟لازم نیست کاری کنیم چون کودک راستگو هست،بایدکاری انجام دهیم که دروغ گو نشود.ضروتی نیست «روش های»راست گویی را یاد بدهیدیابرای تربیت دینی اقدام کنیم.اقداماتی که نباید انجام دهیم ,مهم تر هستند به قول یکی ازبزرگان خدا همان است که کودکان حس می کنند نه انکه فیلسوفان ثابت می کنند.هدف تربیت دینی بر انگیختن شوق ،رغبت ،خداپرستس وپی بردن به کارکرد لذت بخش دین است،در واقع ،آموزش این که آدمی گونه به حقیقت دینی دست یابد ،مهم ترازدریافت معلومات دینی ازجانب دیگری است وایجاد شورطلب وشوق به دین ضروری تر ازاطلاعات دینی است.

به گفته ی پیاژه، متراکم ترین مراحل هوش مربوط به دو سه سال اول زندگی است میل به یاد گرفتن ،جست وجو وکنجکاوی به طور طبیعی در کودکان وجود دارد. امادرمدرسه می خواهیم همه چیز را به دانش آموزان یاد بدهیم وچنین است که یاد گیری به موضوعی همراه با رنج وعذاب تبدیل می شود.گاهی دانش آموزان در کلاس اصطلاحات وارونه ای را به کار می برند که نشانه هایی آسیب زا محسوب می شوند.وقتی دانش آموزان یا دانشجویان وسط درس وبحث به معلم یا استاد می گویند خسته نباشید.یعنی این که دیگر نمی خواهندگوش کنند.

               راه حل های تجویزی ممنوع

تعلیم وتربیت راه حل های تجویزی ندارد.حتی در کتاب های آشپزی نمی نویسند«دستورالعمل یا فن آشپزی» بلکه نوشته می شود:«هنرآشپزی»وقتی آشپزی هنر است،می توان تصور کردکه تربیت فن است؟!

من تأکید می کنم،راه حل های تربیتی در لحظات انی ودر تعامل های بین دو قطب سیال،یعنی مربی ومتربی ،خلق می شوندوکسب شدنی نیستندکه اگر کسب شوند،دیگر فن محسوب می شوند.گاهی در تربیت اتفاقات لحظه ای اثر جاودانه دارندولی اتفاقات طولانی اثر لحظه ای هم ندارند.!

زمانی برای دانش آموزی که به تعبیر ما مشکلاتی دارد با روش هایفردی وگروهی وبا انواع فنون مشاوره ای ،ماهها وقت صرف میکنیم ونیجه نمی دهد،اما گاهی در ارتباط لحظه ای،همه چیز دگرگون می شود.بین «لگدبه سگ»و«لگد به سنگ» تفاوت وجود دارد وقتی با ارگانیسم سروکار داریم،رابطه ی خطی به رابطه ی حلقوی تبدیل می شود.

همه ی تربیت را در فنون ومهارت ها نمی توان خلاصه کرد. بخش عمده ای از تربیت هنراست وهنرچیزی متفاوت ازفن است.فرهنگ دستورالعمل نویسی ونسخه نویسی برای تربیت بایدازبین برود.

اهمیت نگیزه ی درونی   درتربیت

پژوهش بیرون از ایران در مورد 100نوجوان علاقه مند به فوتبال انجام گرفتکه در ان به 50نفر به ازای هرساعت بازی 10دلارپاداش داده شد وبه بقیه هیچ پاداشی تعلق نگرفت براساس ارزیابی انجام شده با پیش تست وپس تست این نتیجه به دست آمد که رغبت گروه پاداش گیرنده کاهش یافته است!

تربیت با انگیزه ی درونی پیش می رود ووقتی دنبال انگیزه های بیرونی باشیم کم تر نتیجه می گیریموقتی می خواهیم ایجادانگیزه کنیم انگیزه ها ازبین می روند.مشکل ما انگیزه ی درونی است.تربیت مثل تعجب کردن است اگر به کسی بگویند تعجب کن قیافه ی دلقک مانند به خود می گیرداماوقتی در حالت عادی تعجب می کنیم قیافه هم همین را نشان می دهداین تناقض ها وپارادوکس های تربیت هستند ررروش های مابه جای اب خاصیت نفت را دارند می خواهیم مشکل را حل کنیموعیت را بدتر می کنیم اب کتری درحال بخار وغلیان است به جای انکه شعله را خاموش کنیم.در کتری را محکم می بندیم.

کودکی داردباتمام وجودش تلاش می کندبه عروسکش برسددرحالی که باتمام هیجان وتوان بدنی خود را به عروسک نزدیک می کند،مادر سر می رسد وبه راحتی عروسک را دراختیارکودک قرارمی دهد.همه ی حس وحال کودک فروکش می کندوانگیزه های درونی اش از بین می رود.

نگاه آسیب شناسانه به تربیت

نگاه از زاویه ی اسیب شناسانه به تربیت،جراحی ظریفی است.به این منظور در هر اقدام تربیتی باید به دو سؤال اساسی پاسخ دهیم ؛برای مثال در مورد انگیزه ها:

1-چه شده که انگیزه ها ازبین رفته اند؟«آسیب های تربیت ایجابی»

2-چه کنیم که انگیزه ها از بین نروند؟«روش های تربیت سلبی»

تربیت سلبی صدها برابرتربیت ایجابی زحمت دارد هنر اقدام نکردن بسیار سخت تر ازهنر اقدام کردن است.به طور حتم،منظورازاقدام نکردن ،دست روی دست گذاشتن وهمه چیز را به حال خود رهاساختن نیست بلکه منظوراجام دادن کارهایی است که موانع وتحمیل های کلیشه ای برای بروز استعداد ها وتوانایی های فردی را ازبین ببرد.

با نگاه آسیب سناسانه به تربیت

-آموزش خلاقیت مانع خلاقیت است.

-تربیت کردن مانع تربیت شدن است.

-یاددهی مانع یادگیری است.

-تشویق بیرونی مانع خود انگیختگی است.

-تربیت کلامی مانع تربیت عملی است.

-آموزش دین مانع تربیت دینی است.

واین چنین ست که وقتی برای آموزش دینی اقدام می کنیم دانش آموزدین پذیر دین گریزوشاید دین ستیزتبدیل می شود.

منابع:

روانشناسی تربیتی دکترعلی اکبر سیف

مجله تربیت انتشارات انجمن اولیا ومربیان آموزش وپرورش

تهیه وتنظیم:هادی جباری

 

                            

 

 

 

 






تاریخ : جمعه 93/7/25 | 11:23 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()

ریاضی/شمارش اعداد یک رقمی/ شمارش
ریاضی/شمارش اعداد یک رقمی/ شمارش و مقایسه

ریاضی/شمارش اعداد یک رقمی/ شمارش و مقایسه
ریاضی/دقت و شمارش/ شمارش
ریاضی/دقت و شمارش/ شمارش
ریاضی/دقت و شمارش/ الگویابی
ریاضی/دسته های پنج تایی/ الگویابی
ریاضی/دسته های پنج تایی/ الگویابی
ریاضی/جمع اعداد کمتر از 5/ شمارش
ریاضی/جمع اعداد کمتر از 5/ شمارش
ریاضی/جمع اعداد کمتر از 5/ الگویابی
ریاضی/جمع اعداد کمتر از 5/ آشنایی با اشکال هندسی
ریاضی/شمارش اعداد از 1 تا 5/ الگویابی
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 1 و 2/ شمارش و مقایسه
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 1 و 2/ شمارش و مقایسه
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 1 و 2/ الگویابی و آشنایی با اشکال هندسی
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 1 و 2/ شمارش
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 3 و 4/ شمارش
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 3 و 4/ الگویابی
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 5 و 0/ شمارش
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 5 و 0/ الگویابی و آشنایی با رنگ ها
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 5 و 0/ شمارش
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 6 و 7/ شمارش
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 6 و 7/ الگویابی
ریاضی/آشنایی با نوشتن اعداد 6 و 7/ شمارش
ریاضی/آشنایی با نوشتن عدد 8 وعلامت =/ شمارش و آموزش تساوی
ریاضی/آشنایی با نوشتن عدد 8 وعلامت =/ الگویابی
ریاضی/آشنایی با نوشتن عدد 8 وعلامت =/ شمارش و مقایسه
ریاضی/آشنایی با نوشتن عدد 8 وعلامت =/ شمارش و آموزش تساوی
ریاضی/آشنایی با نوشتن عدد 9 وعلامت > و
   





تاریخ : پنج شنبه 93/7/24 | 2:19 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()
تاریخ : پنج شنبه 93/7/24 | 2:2 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()

1-  سه پنجم یک ساعت چند دقیقه است؟

2-مهران وعرفان هرماه هرکدام 60000تومان پول داشتند مهران خمس پول خود را و عرفان یک سوم پول خود را خرج کردند حالاچه کسی پول بیش تری دارد؟

3-کوچک ترین مخرج مشترک کسر های دوسوم و سه چهارم وپنج ششم چه عددی است؟

4- مهسا 120000تومان پول داشت نصف پولش را به مادرش داد با ثلث  باقی مانده ی پولش یک کتاب کار ریاضی خرید و با ربع با قی مانده ی پولش را به جشن عاطفه ها کمک کرد وخمس باقی مانده ی پولش را به قلک پس انداز انداخت  چند تومان از پول او هنوز باقی است؟

5-یک سوم باک اتومبیلی بنزین داشت در پمپ بنزین 48لیتر بنزین زدیم باک پرشد ظرفیت باک این اتومبیل چند لیتر است؟

6- هشت سوم بیش تر است یا دو  وسه هشتم ؟

طراح -جباری (آموزگار ششم دبستان پانزده خرداد2)






تاریخ : چهارشنبه 93/7/23 | 10:8 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()

دیابتی‌ها پسته بخورند

منبع خبر: عصرایران
سه شنبه 23 مهر 1393 - 20:22

پزشکان براین‌باورند که اگرچه خشکبار چربی نسبتا بالایی دارند حاوی فیبر خوراکی، پتاسیم، آنتی‌اکسیدان و چربی‌های مفید هستند.
پزشکان معتقدند مصرف پسته در کاهش واکنش عروق به استرس در مبتلایان به دیابت نوع 2 موثر است.

«شیلا جی. وست» از متخصصان علوم پزشکی دانشگاه دولتی پنسیلوانیا دراین‌باره گفت:‌ در بزرگسالان مبتلا به دیابت، مصرف دو وعده پسته در روز موجب کاهش انقباض عروقی در شرایط استرس می‌شود و کنترل عصبی قلب را بهبود می‌دهد.

پزشکان براین‌باورند که اگرچه خشکبار چربی نسبتا بالایی دارند حاوی فیبر خوراکی، پتاسیم، آنتی‌اکسیدان و چربی‌های مفید هستند.

وست اظهار داشت: با توجه به خطر بالای بیماری‌های قلبی در مبتلایان به دیابت، خشکبار جزء مهمی از رژیم غذایی برای سلامت قلب است.

در این بررسی پزشکان آزمایشات خود را روی دو گروه از بیماران انجام دادند. رژیم غذایی گروه اول یک رژیم غذایی مناسب برای قلب حاوی 27 درصد چربی و هفت درصد چربی اشباع شده بود و گروه دوم نیز دو وعده پسته در روز مصرف کردند که حاوی 33 درصد چربی و 7 درصد چربی اشباع شده بود.

به گزارش ایسنا به نقل از خلیج تایمز، این پزشکان مشاهده کردند که رژیم غذایی حاوی پسته موجب آرامش بیشتر عروق خونی افراد در طول مدت انجام تست‌های استرس می‌شود.






تاریخ : چهارشنبه 93/7/23 | 9:29 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()

این خوراکی‌ها سرطان‌زا هستند!

منبع خبر: عصرایران
سه شنبه 23 مهر 1393 - 20:22

برخی شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند اسپارتام حاوی ترکیب‌های سرطان‌زا هستند و مصرف آنها نه تنها برای بیماران دیابتی مفید نیست بلکه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را هم در آنها افزایش دهد. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلا به 80 درصد سرطان‌ها مستقیم به سبک زندگی ما بستگی دارد. این سازمان می‌گوید اگر خورد و خوراک و سبک زندگی‌مان را اصلاح نکنیم، به‌طور حتم در سال‌های آینده، سرطان به جای بیماری‌های قلبی در صدر دلایل مرگ‌ومیر قرار خواهدگرفت.

انواع خوراکی‌های دودی مانند ماهی، برنج، گوشت، سوسیس،‌ کالباس، سس و پنیرهای دودی حاوی موادشیمیایی مختلف ساطع‌شده از دود مانند هیدروکربن‌ها هستند و می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

ترکیب‌های شیمیایی که در قسمت‌های سوخته خوراکی‌های کبابی یا سرخ‌شده مانند ته‌دیگ، بلال، جوجه کباب، سیب‌زمینی سرخ‌شده و... وجود دارد، حاوی مواد سرطان‌زاست و احتمال ابتلا به انواع سرطان را در مصرف‌کننده افزایش می‌دهد.

برخی شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند اسپارتام حاوی ترکیب‌های سرطان‌زا هستند و مصرف آنها نه تنها برای بیماران دیابتی مفید نیست بلکه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را هم در آنها افزایش دهد.

عادت به خوردن غذاهای چرب، سرخ‌کردنی و پرکالری می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را در خانم‌ها بالا ببرد.

سدیم، نیتریت، نیترات و نیتروزامین موجود در گوشت‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس، آنها را به موادغذایی سرطان‌زا تبدیل کرده است. اگر در مصرف این خوراکی‌ها افراط شود، احتمال ابتلا به سرطان‌هایی در مصرف‌کننده بالا می‌رود.

حتی اگر خوراکی‌های مفیدی مانند ماهی و میگو هم درون روغن بسیار داغ و با حرارت بسیار بالا سرخ شوند، ترکیب‌های سرطان‌زایی در آنها آزاد می‌شود که خطر ابتلا به انواع سرطان را بالا می‌برند.

بیشتر افرادی که در مصرف چربی‌های حیوانی و گوشت قرمز افراط می‌کنند و رژیم غذایی‌شان از نظر میوه‌ها و سبزی‌ها فقیر است، در معرض ابتلا به سرطان روده قرار دارند.

هرچه میزان مصرف گوشت‌های کبابی و نیم‌پز در برنامه غذایی‌ بیشتر باشد، شانس ابتلا به سرطان‌ پروستات و پستان بیشتر خواهدشد.

افرادی که میوه، سبزی و موادغذایی تازه و سالم در برنامه غذایی خود ندارند و اهل الکل و دخانیات هم هستند، به اندازه کافی ویتامین و موادمعدنی دریافت نمی‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مری قرار می‌گیرند.

شانس ابتلا به سرطان پروستات با مصرف فراوان غذاهای چرب و پرکالری تا حد قابل‌توجهی بالا می‌رود.

احتمال افزایش ماده سمی و سرطان‌زای آکریلامید در اثر سرخ کردن شدید و با حرارت بالا در سیب‌زمینی وجود دارد.

ارتباط مستقیمی بین مصرف نوشیدنی‌های الکلی و ابتلا به سرطان حنجره وجود دارد.

مصرف روغن‌های جامد و هیدروژنه خطر ابتلا به سرطان را برای مصرف‌کننده در پی دارد.

محققان انگلیسی معتقدند افرادی که بیشتر موادغذایی شور و نمک‌سود استفاده می‌کنند، 2 برابر سایر افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش مانند سرطان معده قرار دارند.


ماهی و گوشت‌های خشک و دودی حاوی نیتروزامین هستند و مصرف مداوم آنها خطر ابتلا به سرطان‌های گوارشی مانند سرطان معده و روده را افزایش می‌دهد.

مصرف بیش از حد چربی‌های حیوانی، احتمال ابتلا به سرطان را در خانم‌ها و آقایان افزایش می‌دهد.

مصرف فراوان انواع خوراکی‌های حاوی چربی ترانس مانند چیپس،‌ پفک یا اسنک‌های دیگر می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را تا حد چشمگیری بالا ببرد.

مصرف بیش از حد غذاهای تند، ترش و شور می‌تواند باعث از بین رفتن تدریجی دیواره داخلی معده و افزایش خطر ابتلا به سرطان معده شود.

شانس ابتلا به سرطان معده در افرادی که کمتر میوه و سبزی می‌خورند و در خوردن غذاهای سوخاری، دودی، کبابی، کنسروی و سرشار از نمک افراط می‌کنند، بیشتر از سایرین است.

دود حاصل از زغال که روی کباب‌های زغالی می‌نشیند، حاوی مواد سرطان‌زایی مانند ترکیب‌های معطر هیدروکربنی است و خطر ابتلا به سرطان، به‌خصوص سرطان‌های دستگاه گوارش را بالا می‌برد.

منبع: بیتوته






تاریخ : چهارشنبه 93/7/23 | 9:24 عصر | نویسنده : هادی جباری | نظرات ()
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • مقاله سهران